MARJA MACVILLE interieurarchitect

home

blog

profiel

portfolio

diensten

referenties

contact


VISIE

Marja: "Kwaliteit houdt zijn waarde. Herstofferen van goede meubels is dus vaak mijn advies. Ik hou van "eerlijke" materialen: liever echt dan namaak. Ik ga altijd uit van het maximaal haalbare. Liever in fases inrichten dan met minder genoegen nemen. Schoonheid komt voor mij na functionaliteit.

Ik hou het graag simpel qua ingreep en oplossingen, ook om het milieu te ontzien. Ik "verbouw" graag door de optische werking van kleuren in te zetten.

Ik streef naar comfort tot in detail, dus fijne terugkerende zintuiglijke ervaringen. Het boek "Het gevoel van thuis" van Ilse Crawford is hier een goed voorbeeld van. Ik voeg graag schoonheid en harmonie toe en als het even kan ook planten. Groen werkt ontspannend en genezend.
Het gevoel dat gewenst is steeds het uitgangspunt voor de keuze van materialen, kleuren, vormen, ruimtelijke beleving, inrichting en persoonlijke accessoires.

Een paar jaar lang hield ik een maandelijks spreekuur in het Informatiecentrum Leidsche Rijn, toen deze Utrechtse wijk nog volop in ontwikkeling was, en in het Oude Station van Houten. Ik wilde op een laagdrempelige manier mensen kennis laten maken met mijn vak, en de meerwaarde laten ervaren van een deskundige bij het inrichten van hun woning.
Ook om die reden geef ik voor Histor regelmatig kleuradvies in bouwmarkten.Een woning verbouwen/inrichten is een intiem proces. Er is intensief en vaak langdurig contact. De vertrouwensband die telkens weer ontstaat is een prachtige basis om op te werken. Er wordt ook veel gelachen! Plezier maken is in het werk niet alleen heel fijn maar ook heel productief. Dat wat ik een ander gun regel ik ook voor mijzelf goed. Vanuit een eigen goede basis kun je nu eenmaal veel meer voor een ander betekenen.

Kwaliteit is comfort. Ik leerde dat een lange adem hebben belangrijk is in het proces van verbouwen en herinrichten. Verbouwingen lopen bijna altijd uit. Opdrachtgevers, die hoe begrijpelijk ook, aan het eind van het traject geneigd zijn te kiezen voor gemak - om maar af te zijn van die bouwlui over de vloer-, probeer ik tegen henzelf te beschermen. Nog even doorzetten kan jarenlange ergernisjes en extra kosten voorkomen.

Een positieve houding is belangrijk voor mij. Ik geloof in energie. Vanuit passie en enthousiasme ontstaat en vermeerdert energie. Hoe meer energie, hoe soepeler het proces, en met hoe meer plezier er gewerkt wordt.
Ik werk onder de voorwaarden van de beroepsvereniging van Nederlandse Ontwerpers BNO (hier te downloaden).