MARJA MACVILLE interieurarchitect

home

visie

blog

portfolio

diensten

referenties

contact


PROFIEL

In 2018 ben ik 25 jaar zelfstandig werkend als interieurarchitect. Mijn eerste studie was grafische vormgeving, eigenlijk alleen maar omdat ik dolgraag naar de kunstacademie wilde. Na een paar jaar werken besloot ik opnieuw te gaan studeren, maar nu om mijn beroep te maken van wat ik altijd heel leuk vond om te doen: interieurs verbeteren. In de proeftijd bij een projectinrichter werd het al snel duidelijk dat een baan van 9 tot 5 niets voor mij is. Geef mij vrijheid mijn tijd in te delen, de dingen op mijn manier te doen en mijn eigen ritme aan te houden Dan functioneer ik op mijn best.

Freelancend kwam ik in contact met een restauratiearchitect, met wie ik mooie projecten uitvoerde (zoals het Hilda Verweij Jonker Instituut en de Nederlandse Koren School). Hij leerde me ook in de hoogte te denken, niet alleen op het platte vlak, de kracht van eigenwijs zijn en het belang van rechtstreeks contact.

Daarnaast voerde ik mijn eigen opdrachten uit, zowel in de kantoorinrichting als voor particulieren. Ik was vereerd met de opdracht om voor het Prins Claus Fonds een kantoor in te richten. En ook aan het kantoor van bijvoorbeeld het VSB fonds (toen het nog aan de Utrechtse Maliebaan gehuisvest was) werkte ik met plezier.
Werkelijk iets voor iemand kunnen betekenen is de reden dat ik mij nu vooral op particulieren richt. Ik zet graag mijn kennis en kunde in voor mensen die kleiner of samen gaan wonen. Bij herinrichten en twee huishoudens samenvoegen zijn heel veel en soms ook lastige keuzes te maken. Oplossingen ontwerpen, realiseren van wensen en ontzorgen zijn de leukste opdrachten. Samen eten blijkt hierbij een fijne formule!

Laat mij analyseren, wensen vertalen, de rode draad bewaken in te maken keuzes, een harmonieus geheel maken, dan ben ik in mijn element. Ik leef mij uit in tekeningen en collages om voorstellen te doen en vooral in het maken van mooie kleur- en materiaalcombinaties.

Hobbys. Mijn huisdieren (momenteel drie katjes) zijn mijn kinderen en ik heb een geliefde met wie ik graag op termijn ga samenwonen. Ik kook en bak graag, maar hou ook van dansen (ter compensatie…). Biodanza voedt mij wekelijks, ik speel graag (spider, backgammon, Katan), en vind het fijn om dingen te maken (zoals ik ook deze website zelf bouwde).
Ik heb als nevenactiviteit 2ndHANDMADE, een servieslijn van bestaand porselein waar ik eigen tekeningen en teksten aan toevoeg. Ik ben gek op dieren en hun welzijn ligt mij dicht aan het hart. Ik hou van moois zien in musea, theater (modern ballet), bioscoop, de natuur, van lekker(s) eten, de zon, city-trips en ik schrijf en lees graag.