image002

 

 

Maart 2017

 

INHOUD:

     Nieuws

    Trend

    Opmerkelijk product

     Agenda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

marja@macville.nl
www.macville.nl
030 27 226 17

Nieuws

 

Wat doe jij voor werk? is vaak het eerste dat we vragen als we met iemand in gesprek raken. “Ik richt huizen in voor mensen die er samen of alleen niet helemaal uitkomen. Met onderling verschillende smaken, waardoor het lastig kan zijn een voor beiden plezierige keuze te maken. Of singles die een klankbord kunnen gebruiken in hun keuzes. Het zijn vaak tweeverdieners en hardwerkenden met weinig vrije tijd, een redelijk budget en veel smaak” is wat ik sinds dit jaar antwoord. Volgend jaar vier ik mijn 25 jarig jubileum als zelfstandig interieurarchitect! Ik voelde de behoefte mijn doelgroep opnieuw te definiëren en mijn aanbod te versmallen. Ook mijn website is recent hierop ingericht. Kijk maar: www.macville.nl 

 

GROEN!

 

Dé trend van deze tijd zijn planten. Op elke interieurbeurs kom je ze tegen: planten van groot tot heel klein, van woestijn- tot moerasplant.

 

Niet alleen decoratief, ook goed voor het binnenklimaat. Wist je dat orchideeën bijvoorbeeld ’s nachts de lucht zuiveren? Laat ze lekker hun werk doen in jouw slaapkamer.

Wil je er geen omkijken naar hebben, dan huur je toch planten? Ik regel het graag voor je. Maar vrijblijvend een afspraak.

 

Meer lezen over trends? Trendwatcher Li Edelkoort geeft haar visie op zomer 2018, vertaald naar wonen en interieur.

 

 

Opmerkelijk

Grote glasplaten met luxueuze stoffen erachter is echt een noviteit, De stoffen zijn geklemd tussen twee glasplaten en bewerkt met een toepassing van polymeerweefsel en –folie. Dit maakt het product resistent, waardoor het als een gewone tegel verlijmd kan worden. Vetrite is er in meer dan vijftig dessins.

Dankzij de grote variëteit in dessins en maten is Vetrite niet alleen geschikt als wandbekleding, maar ook toepasbaar in tafels of op deuren. De collectie is verkrijgbaar in meer dan tien formaten, van 10x10 cm tot platen van 120x280 cm. De dikte varieert van zes tot twaalf mm, afhankelijk van de toepassing. Lees verder.

Vetrite van Sicis

 

Agenda interieur & design

   3 tot en met 9 april  vindt de Nationale Museumweek plaats waarbij tal van kastelen te bezoeken zijn.

   Tot maart 2018 loopt de tentoonstelling ‘Ornamentale patronen | Trijpweefsels van de Amsterdamse School’ in het Textielmuseum. Met een fraaie collectie Amsterdamse School kleden uit de jaren ’20, ’30 is de al bijzondere verzameling kleden, weefsels en meubels, die met trijp zijn bekleed, met deze aankoop  uitgebreid.

   Zelf een dessin ontwerpen kan op 13 mei.  Tot en met 6 augustus besteedt Museum de Zwarte Tulp (Lisse) aandacht aan het werk van William Morris, een van de grondleggers van de Arts and Crafts beweging. Zijn behangsels en stoffen worden nog steeds gefabriceerd. 

   19-21 mei is het weer Designday in Maastricht. Eén van de thema’s is upcycling.

   Zet vast in je agenda: 7 – 9 juni Design District in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam! Design meubels, behang, karpetten e.d. gepresenteerd in een inspirerende omgeving.

   17 juni: Dag van de architectuur . In Utrecht zijn open huizen te bezoeken, met rondleidingen. Lees verder.

   Op 9 juli kan een bezoek gebracht worden aan een Rietveld huis, waar een rondleiding plaatsvindt. Reserveer hier.

   Na de Tweede Wereldoorlog experimenteerden Japanse architecten met de kleine gezinswoning en de Japanse woontradities, wat leidde tot zeventig jaar aan innovatieve en invloedrijke ideeën over wonen. Te zien in Londen tot en met 25 juni.

afmelden Ξ aanmelden

image013

image014

naar de website

vorige nieuwsbrief

blog

image009